Uncategorized

Krim Panas memang pilihan terbaik bila Travel. Good bye minyak urut.

Hi semua

Bila terlalu leka buat kerja rumah memang lenguh juga badan. Yela, badan pun makin berusia. Fungsi badan pun makin tak efficient bekerja. Sebab tu cepat sakit-sakit badan. 

Traditional way, minyak urut memang terbaik untuk mengurut. Sebab ia melancarkan proses massaging. Nanti kan melecet kulit kalau tak sapu minyak. Tapi bila travel atau just nak sapu-sapu untuk kelegaan yang cepat saya lebih prefer guna krim. Lagi senang dan praktikal. Jadi takde la minyak tumpah ke, berminyak-minyak lekat kat baju ke. Jadi kali ni jom saya kongsi review krim panas yang pernah guna. Antara semua krim panas yang dah try, dua ni paling best Ultimax Cream dan Dermasafe Deep Rub Ointment. Harga pun murah.

Bagi yang tegang urat  (sebenarnya muscle dalam istilah sains) dekat area sensitive and delicate macam upper back, neck, shoulders boleh cuba Dermasafe Deep Rub Ointment yang ni. I love it sebab takde rasa pedih mencucuk but heat sensation quite ok untuk ease the pain for a while. Sangat membantu.

Ultimax Cream pulak heat sensation dia best sangat tapi tak suitable apply dekat upper back, neck and shoulders sebab mencucuk dia tu pedihhh yang amat. But if you wanna apply it at lower back, betis memang best sangat. 

Texture Dermasafe nampak macam gel tapi texture dia cream. Bila sapu dia Jadi macam oily sikit dan paling best dia mudah serap. Tak melekit. Bagi Ultimax pula, texture dia soft creamy gitu. Juga tak melekit. Better picit sikit je sebab bila sapu dia rasa macam tebal. But both sangat cepat serap dan tak melekit.

Boleh dapatkan semua krim ni di farmasi terdekat 🙂

That’s all for now.

Thanks for reading!

20 thoughts on “Krim Panas memang pilihan terbaik bila Travel. Good bye minyak urut.

  1. Ezna Binti Ahmad Khalili

    Krim panas ni berguna sangat kalau travel. Mana la tahu tetiba kejang pula kaki kan….boleh la sapu kat kaki bagi lega.

  2. Bae Roslan

    menarik gak ni. can opt from minyak angin. takda la berminyak kaki tangan sebab jenis ni meresap. thanks sharing

  3. LampuHijau

    Baru tau pasal cream ni. Lepas ni kalau jalan-jalan ke sakit-sakit badan boleh lah sapu. Dekat farmasi ada jual kan?

    1. iamizzati

      Yup.boleh daparkan di farmasi 🙂

  4. ATIE ZIEYA

    i am using this one too.. betul dia cepat serap and senang travel tapi disebabkan cepat serap.. time urut klu nak guna kena letak byk kali

    1. iamizzati

      Untuk urut saya tak suggest. Urut better guna minyak juga. Nak sapu2 bagi kelegaan cepat tu, krim ni sangat best.

  5. Racheal Loh

    agree with you!! i always standby all sorts of cream too when I know I need to have long walk !!

  6. Fadima Mooneira

    Dulu I pun pernah pakai this product. Not that bad. Thank you for sharing your review.

  7. ayu rafikah

    tak pernah lagu try brand ni..bagus ni esp utk husband sy yg mmg ada masalah sakit belakang

  8. farhana jafri

    Bestnya guna Dermasafe tu sebab meresap elok je dekat kulit. Tak la rasa berkrim je lepas apply. Nice lah boleh guna untuk hilangkan senggugut nanti

  9. Rawlins GLAM

    Rawlins memang suka pakai krim panas. Yang pentingnya, saiznya mudah nak bawa travel ke mana-mana. Senang nak pack.

  10. Fadzil Ahmad

    Wah, kena dapatkan satu ni untuk set travel. Mcm best tengok mudah menyerap , lain dari minyak urut kan. InsyaAllah nanti cari dkt farmasi jugaklah

  11. Nadia johari

    Firstime nampak minyak ni.. Selalu memg guna minyak panas kalau lenguh2 badan.. Jenis cream erk.. Menarik.. Boleh cari ni

  12. Ruby

    Bile tengok krim panas ni. Teringat masa travel dulu. Bawa balsem dan minyak. Jenuh urut kaki kejang. Hahaha. Pastu cari krim panas. Baru la lega cepat kaki kejang tu. Elok sangat bawa beberapa tiub.

  13. ienaeliena

    First time iena dengar tentang Dermasafe Deep Rub Ointment ni..okay nanti boleh cuba.thanks for sharing

  14. ciktom

    tak pernah lagi guna produk ni..tapi memang selalu jgk lenguh badan..nanti boleh cuba..thanks sharing your review.

  15. Zayani Zulkiffli

    Faham sangat bila sakit kaki masa berjalan, especially saya yang memeng ada masalah tulang ni. Merana gak la.

  16. Halimah

    Bestnya ada krim panas utk legakan lenguh2 ni, biasalah selalunya kat kaki, kdg2 ada minyak/krim yg xsesuai

  17. Sunshine Kelly

    Reminds me of my after run, i selalu use this minyak panas untuk kurangkan cramp or lenguh selepas my long distance run.

  18. Saidila Rahman

    senang ada cream panas macam ni ,tiub kecil tapi berkesan dan senang nak bawak ke mana-mana. Nanti nakcari jugaklah sebab ada projek jalan2 bulan depan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *