Lifestyle

Krim Panas memang pilihan terbaik bila Travel. Good bye minyak urut.

Krim Panas memang pilihan terbaik bila Travel. Good bye minyak urut.

Hi semua

Bila terlalu leka buat kerja rumah memang lenguh juga badan. Yela, badan pun makin berusia. Fungsi badan pun makin tak efficient bekerja. Sebab tu cepat sakit-sakit badan. 

Traditional way, minyak urut memang terbaik untuk mengurut. Sebab ia melancarkan proses massaging. Nanti kan melecet kulit kalau tak sapu minyak. Tapi bila travel atau just nak sapu-sapu untuk kelegaan yang cepat saya lebih prefer guna krim. Lagi senang dan praktikal. Jadi takde la minyak tumpah ke, berminyak-minyak lekat kat baju ke. Jadi kali ni jom saya kongsi review krim panas yang pernah guna. Antara semua krim panas yang dah try, dua ni paling best Ultimax Cream dan Dermasafe Deep Rub Ointment. Harga pun murah.

Bagi yang tegang urat  (sebenarnya muscle dalam istilah sains) dekat area sensitive and delicate macam upper back, neck, shoulders boleh cuba Dermasafe Deep Rub Ointment yang ni. I love it sebab takde rasa pedih mencucuk but heat sensation quite ok untuk ease the pain for a while. Sangat membantu.

Ultimax Cream pulak heat sensation dia best sangat tapi tak suitable apply dekat upper back, neck and shoulders sebab mencucuk dia tu pedihhh yang amat. But if you wanna apply it at lower back, betis memang best sangat. 

Texture Dermasafe nampak macam gel tapi texture dia cream. Bila sapu dia Jadi macam oily sikit dan paling best dia mudah serap. Tak melekit. Bagi Ultimax pula, texture dia soft creamy gitu. Juga tak melekit. Better picit sikit je sebab bila sapu dia rasa macam tebal. But both sangat cepat serap dan tak melekit.

Boleh dapatkan semua krim ni di farmasi terdekat 🙂

That’s all for now.

Thanks for reading!

20 comments

  1. menarik gak ni. can opt from minyak angin. takda la berminyak kaki tangan sebab jenis ni meresap. thanks sharing

  2. Bile tengok krim panas ni. Teringat masa travel dulu. Bawa balsem dan minyak. Jenuh urut kaki kejang. Hahaha. Pastu cari krim panas. Baru la lega cepat kaki kejang tu. Elok sangat bawa beberapa tiub.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *