Blog, Wellness, Young Living

Orange Essential Oil Uplift Mood

Orange Essential Oil Uplift Mood

Suka sangat juicy aroma makhluk Tuhan bernama Orange ni. Walaupun ia perfect for morning. Tapi macam wajib hidu dia sebelum buka facebook dan selepas buka facebook. Dah macam rutin Hahaha

It promotes feeling of harmony and peace. Sesuai dengan keadaan sekarang yang tak menentu and it really helps us to stregthen our brain to view it in a positive way. Bila kita dapat lihat sesuatu benda negative dengan pandangan positive, reaksi kita juga akan terikut positive.

We really need something like this. Trust me. Benda negative merupakan sesuatu yang normal dan ia merupakan lumrah hidup. Bila kita terikut emosi negative, that’s why terjadi sesuatu benda buruk. Selari dengan apa yang agama gariskan. Bersabar namun bukan memendam dan berdendam.

Perbezaan sabar dan memendam

Disini amat menggalakkan untuk beroiling dan ada atleast 1 diffuser 1 rumah.

Jangan isap gam, tetapi isap la aroma terapi 😁

Belakang tu tengah habiskan dose ascorbic acid. Minum sikit sikit untuk dapatkan manfaat optimum.

Badan kita tak absorb Vitamin C  (ascorbic acid) one off semua terus, dia dah ada SOP yang dia wajib follow. Dan ia dah ditetapkan oleh Pencipta kita. Jadi, amanah kita untuk menjaganya supaya ia dapat bekerja dengan harmoni

Abaikan sekut raya dibelakang tu ya, overdose gluten dah rasanya ni. Kita banyak menzalimi diri sendiri, justeru banyakan memaafkan diri sendiri supaya kita sentiasa dapat melangkah tenang depan hari

Terima kelemahan diri, akui diri sendiri sebagai hamba, seorang yang cenderung melakukan dosa, kita bukanlah mulia, hanya Allah yang berhak menilai kita. Maafkan diri sendiri, terlalu kerap kita mengabaikan diri kita, menutup segala cacat cela tanpa memperbaikinya

Diri kita layak untuk merasa bahagia. Diri kita layak untuk merasai ketenangan jiwa. Cari lah Dia, akan jumpa semua

Bantu orang terdekat kita untuk mencari Dia juga. Setiap dari kita kisahnya berbeza walau nampak serupa

We need to develop empathy skills. Moga Allah tunjukkan kita jalan kebenaran dan sentiasa bersamaNya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *