Blog, Lifestyle

Senarai Bot Telegram Untuk Waktu Solat, Bacaan Serta Terjemahan Al Quran dari pelbagai Qari Seluruh Dunia

Senarai Bot Telegram Untuk Waktu Solat, Bacaan Serta Terjemahan Al Quran dari pelbagai Qari Seluruh Dunia

Username Pandai Bot : @pandaibot

Link to the Pandai Bot : http://t.me/pandaibot

Telegram Bot ni antara yang pertama saya guna. Sebagai online seller, ia sangat membantu untuk track status penghantaran parcel dengan cepat dan mudah. Sepantas kilat saja dah dapat jawapan. Jimat masa hehe. Jadi boleh sertakan no tracking parcel dengan link PandaiBot ni. Best kan?

Sekarang ni dah banyak diorang update function PandaiBot ni. Nak check ramalan cuaca, nak cek waktu solat bagi setiap negeri dalam Malaysia pun boleh.

Haritu kan dah kecoh pasal Muslim Pro tak jaga privacy data user. Jadi ramai dah uninstall apps tersebut. Alternatifnya boleh la guna PandaiBot ni untuk semak waktu solat di tempat korang. Nak cari quotes pun boleh dengan Bot ni. Pendek kata macam macam boleh cek dengan Telegram Bot ni. Kadang kadang ada jugak yang under maintainance. Kene keep on update.

Username Quran Bot : @IslamicQuranBot

Link to the Quran Bot : http://t.me/IslamicQuranBot

I really love this Quran Bot sebab boleh pilih pelbagai Qari dari seluruh dunia in one place! Ramai sangat Qari sampai tak sempat nak dengar semua. Dalam ni kita boleh pilih Qari mana yang kita nak dengar dan boleh pilih surah jugak.

Nak pick random surah pun boleh. Nanti dia automatik pilihkan randomly untuk kita. Macam surprise gitu dapat ayat Al Quran nanti hehe. 

Username My Waktu Solat Bot : @MYWaktuSolatbot

Link to the My Waktu Solat Bot : http://t.me/MYWaktuSolatbot

I would highly suggest this Bot untuk remind waktu solat. Sebab tiap kali masuk waktu solat kita akan dapat notification dari telegram ni. Suka sangat.

Notification waktu solat dari Telegram

Dan format massage dia lagi kemas dan jelas berbanding PandaiBot. Jadi takdelah semua benda guna PandaiBot kan, information pun lebih teratur dan jelas. Paling best bila MyWaktuSolat Bot ni sertakan sekali tarikh Hijri.

Format massage My Waktu Solat Bot lebih kemas dan teratur

I think that’s all for now. Semoga bermanfaat and Thanks for reading!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *