Blog, Lifestyle

Sobella Mini Convention 2020

Alhamdulillah, dapat juga melopos diri menyertai Mini Convetion yang dianjurkan oleh HQ Sobella Beauty. Exactly perjalanan untuk mendapatkan tiket Mini Convention Sobella tahun 2020 ni sungguh, terlalu menguji kesabaran tau. Due to Covid, Founder need to smaller the size of participant for convention. That’s why its called ‘Mini Convention’ hehe . So dengan seat yang terhad, memang ramai yang berebut tempat untuk join. Thanks founder belanja Mini Convention secara FREE tapi ilmu super duper mahal.

Korang pernah dengar tak nama Sobella? Sobella ni sebenarnya mula berada dipasaran dari tahun 2016 lagi. Produk pertama yang dikeluarkan ialah lipmatte. Sejujurnya saya sendiri baru kenal Sobella pada tahun 2019! Itu pun di akhir tahun.

Mula-mula kenal tu terus sapi sikitndekat bibir. Bila takde rasa tak selesa memang terus try di bibir. Maklumlah perempuan memang suka alat makeup macam ni. Kotak dia pulak cute betul designnya. Oh my god, why I found it late! Seriously bau lipmatte dia sangat manis. Automatik tersenyum bila bau lipmatte Sobella dan mood pun terus jadi riang ria gitu. Ye la kan, aroma kan memainkan peranan penting dalam meningkatkan mood seseorang.

Texture dia pula panjang nak cerita. Dia macam ni tau, cosmetics pun sama macam skincare. Ada yang sesuai dan ada yang tak sesuai untuk setiap individu. Ia bergantung kepada ingredients yang digunakan dalam produk. Jadi  apa pun read the label first then patch test dulu sebelum apply satu muka. Incase produk tu tak sesuai dengan kulit kita, bila kita patch test iritasi hanya berlaku dikawasan yang di’patch test’ saja berbanding bila kita terus apply seluruh muka, iritasi akan berlaku di seluruh muka. Patch test sangat membantu untuk kecilkan risiko berlaku iritasi dan tindakbalas yang tak elok terhadap kulit kita.

Ok berbalik kepada texture, masa mula-mula try lipmatte Sobella memang sangat tertarik dengan warna yang ditawarkan. Ada warna soft, ada warna terang and bold. Texture dah jatuh pada tangga kedua. Bila pakai memang rasa ringan dibibir, takde rasa berat. Kadang macam terlupa tengah pakai lipmatte. Boleh dikatakan texture lipmatte Sobella ni soft, lightweight and moist.

Bagi sesiapa yang mementingkan keselesaan sangat digalakkan untuk try. Thank me later hehe. Dan yang paling best bila texture dia makin lama makin improve hasil RnD dari team. Which I highly respect dengan Founder dan cara kerja team Sobella. Sentiasa menambahbaik kualiti produk dan juga servis. Kadang founder ni lebih mementingkan untung je kan. Asal diorang dapat untung dah. Asal dah dapat juta-juta sale dah. Tapi Sobella tidak. Pernah juga terdetik nak stop menjual sebab biasalah kan bosan haha, tak fokus. Tapi bila sentiasa ada penambahbaikan ni dia jadi makin sayang tau. Makin sayang, makin suka. Lama-lama makin berkepit je dengan Sobella haha

Bayangkan texture masa pertama kali try dah soft and lightweight dan tak keringkan bibir. Bila dia improve lagi texture lipmatte seriously memang buatkan peminat Sobella akan kembali mencari Sobella balik. Mana taknya, dia tetiba timbul perasaan rindu nak guna Sobella balik. Begitulah penangan Sobella hehe..

Alamak, dah panjang rupanya jejari rungcingku meluncur laju di atas keyboard. Belum masuk part Mini Convention lagi haha. Korang tunggu next post tauuu. Janji, stay tuned!

Thanks for reading!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *